Évzáró terelés

2014.11.16. 

Mórahalom Páva Vendégház...

 

Mihály Nap a magyar pásztorkultúra jelentős eseménye, mint Behajtási Ünnep. Nemcsak a pásztorok adnak számot ilyenkor egész éves munkájukról, hanem szezonzáró eseményként jó alkalom arra, hogy az ember kicsit visszatekintsen, magában is leleltározza mindazt, ami az év folyamán történt. Levonja a következtetéseket, mit kell majd másképp, esetleg jobban csinálni, összegez és emlékezik.

Tudom voltak olyanok, akik kételkedtek bennünk, aki talán nem hitték, vagy nem bíztak az egészben, de megcsináltuk és úgy érzem nem is akárhogy! A csapat minden tagja jött, csinálta, tette a dolgát és beleadott mindent. Talán többet is, mint amennyi minden egyes embertől tellett. Mindig egy kicsit többet. Jó társaság jó helyen jó emberekkel. Olyan emberekkel, akikre nem csak számítani lehet, hanem biztosak lehetünk bennük.

A szezon kezdetén még reménykedve, bizakodva mondtam, amit most már ténynek és közösségnek érzek. Olyan közösségnek, ami igaz, hogy különböző emberekből, személyiségekből áll, ahogy az emberi kéz ujjai is sokfelé mutatnak, mégis egy az eredőjük, az emberi értékek, és ha szükség van rá ökölbe szorítva eggyé képesek forrni, szorosan összetartanak.

A mi filmünk szerintem egészen remek lett ebben az évben, és aki nem hitt benne, nem gondolta volna, nem bízott benne az maga is láthatja, mert magáért beszél. Köszönet mindenkinek, aki ennek részese volt.

Megbeszéltük, amit már szinte egymás tekintetéből olvasni tudunk, hogy jövőre veletek ugyanígy milyen nagyobb szabású terveink, céljaink vannak, és minden erőnkkel azon leszünk, hogy meg is valósítsuk mindet!

Fényképek ITT 

Ezt ünnepeltük csendesen, egymás között a Páva Vendégház karámja mellett Mórahalmon az évzáró Mihály Nap alkalmából rendezett terelésen. A természet rendje és módja szerint a lantot letettük, és a Rackák elvonultak pihenni télire.