Óvoda Születésnap

2014.08.30. 

Mórahalom...

 

Az általános iskolában Algyőn tartott előadás során jöttem rá, hogy milyen fontos az a tevékenység, hogy a magyar kutyafajtákat már a gyerekek megismerjék. Ha nem a legfontosabb ezt a fajtanépszerűsítést minél előbb elkezdeni. Ezért örömmel mondtuk igent a Mórahalom Önkormányzat felkérésének, akik egy óvodai születésnap alkalmából invitáltak bennünket, hogy tartsunk a résztvevő gyerekeknek fajtabemutatót.

Fényképek ITT

Mórahalom önkormányzata fontosnak tartja a magyar kutyafajták ügyét. Olyannyira, hogy egy önkormányzati indíttatású projektben támogatást is szereztek a magyar kutyafajták népszerűsítésére. Ebből a támogatásból kutya kennelek épültek a magyar kutyafajták bemutatására. A magyar kutyafajták állatkerti szemléletű, filozófiájú bemutatására több példa is van a magyar történelemben, a magyar kutyafajták történelmi múltjában. Ez a filozófia viszont nem teljes a belső értékek bemutatása nélkül. Az óvodai születésnapon ezért volt ránk szükség.

Rendhagyóan más egy gyerekeknek szóló fajtabemutató, mint egy felnőtt közönségnek. Aki még nem próbálta, annak feltétlenül javaslom, mert a megfelelő fültűzés és farok szögellés mellett valami egészen másra kíváncsiak a gyerekek, az érdeklődésüket teljesen más látnivalókkal lehet fenntartani.

Egész nap gyerekek vették körül a kutyáinkat, akiket többen a helyszínen meghirdetet rajzversenyen le is rajzoltak közülük. Mórahalom Önkormányzata szívélyes fogadtatásban, Pazar vendéglátásban részesített bennünket és a nap végén ajándékokkal köszönt el tőlünk.