Terelő Majális

2014.05.04. 

Mórahalom...

 

A saját karámunkat és saját juhainkat elhoztuk Ópusztaszerről az Állattenyésztési Napok alatti terelés megvalósításához. A rendezvény után viszont a karámot és a juhokat már nem vittük vissza. 5 év rendszeres munka után eljöttünk Ópusztaszerről. Erre csak úgy lehetett módunk és lehetőségünk, hogy Mórahalmon a Páva Vendégház házigazdái, Jenei György és Engi Magdolna szeretettel fogadtak bennünket.

A rendszeres terelés gyakorlás, képzés, tanítás bázisa tehát a Páva Vendégház lett Mórahalmon. A terelő csapat nem pihent a hódmezővásárhelyi rendezvény után, hanem karám, fedett szárnyék építésbe fogtunk, és villanypásztorral körbe vettünk több hektár legelőt.

Így telt idén a mi Majálisunk új időknek új dalaival!

A terelő csapat most is hatalmas összetartásról, önzetlen munkamegosztásról tett tanúbizonyságot. Néhány nap alatt Jenei György házigazda hathatós segítségével elkészült minden. Ekkor már méltán dőltünk kicsit hátra, hogy élvezzük a Majális terelő hangulatát. Hirtelen minden megnyugodott, lenyugodott, és belül is a helyére került.

Fényképek ITT

A Páva Vendégház családias, otthonos, nyugodt, csendes, tanyasi környezetben várja a terelni vágyókat!

Akkor még nem tudtuk, hogy nem csak egy 5 éves korszak zárult le, hanem valami egészen más jellegű tevékenység vette kezdetét. A terelés körülményei a házigazdáknak, és az elszánt terelő csoportnak köszönhetően folyamatosan fejlődik. Jenei György és Engi Magdolna személye a garancia arra, hogy mindennapi odaadó munkájuknak, odafigyelésüknek köszönhetően a juhaink biztos, gondos helyen vannak, és nyugodtan koncentrálhatunk a terelésre.