Alföldi Állattenyésztési Napok

2014.04.27. 

Hódmezővásárhely...

 

Több éve már, hogy minden év áprilisának utolsó hétvégéjén a magyar kutyafajták visszatértek Hódmezővásárhelyen az ország egyik legjelentősebb agrár rendezvényének programjai közé. Ezért bátran kijelenthetjük, hogy a magyar kutyafajták fajtabemutatója Hódmezővásárhelyen az Alföldi Állattenyésztési Napokon már hagyomány.

Fekete Balázsnak köszönhető mindez, és nem csak ez. Évek óta próbálnak más terelő csoportok bemutatót tartani ezen a rendezvényen. A kiállítás rendezőinek vezetősége viszont elkötelezett a magyar kutyafajták iránt. Ezért évek óta szinte várták, hogy egy ilyen jellegű bemutatkozással előálljunk. Idén, ebben az évben lehetőség nyílt erre, először próba képpen, bemutatkozó jelleggel.

Fekete Balázsnak és a kiállítás rendezőinek köszönhetően a rendszeres és hagyományos fajtabemutató mellett magyar terelő pásztorkutyáink most a rendezvény teljes időtartama alatt, tehát mindhárom nap tereltek a nagyközönség előtt.

A magyar kutyafajták bemutatója minden évben nagy sikert arat a rendezvényen. A közönség idén is az esős idő ellenére hatalmas számban volt kíváncsi kutyáinkra és a bemutató alatt több alkalommal megtapsoltak bennünket.
A terelés saját karámmal és saját racka juhokkal történt. A karám építésben hatalmas segítséget nyújtott Virág-Kis Mihály, akinek nagyon sokat köszönhetünk neki, hogy a terelés megvalósuljon.

Terelő bemutatót nem tartottunk, de a rendezvény mindhárom napján gyakorlatilag a kiállítás teljes időtartama alatt végig mikrofonnal kommentáltuk az eseményeket. A terelő karám olyan frekventált helyen lett felállítva, hogy a kiállítási forgatag átmenő forgalma jövet-menet megállt megcsodálni kutyáink munkáját. Így egész nap hatalmas néző közönségünk volt a karám körül.

Fényképek ITT

Terelő csapatunk minden tagja aktívan kivette a részét a munkából, a karám állítástól a terelés során felmerült tennivalókon keresztül a karám bontásáig.

Nagy dolognak érezzük, és hatalmas jelentőséget tulajdonítunk ennek a rendezvénynek.