Böjtös hétvége Ópusztaszer

2014.03.29. 

Böjti terelés Ópusztaszer...


A Húsvét előtti böjt valóban nem jelenti azt, hogy a magyar gasztronómia szegényes és gyér lenne! Szintén egy rendhagyó, eddig nem ismert program keretében az Ópusztaszer Nemzeti Történeti Emlékpark invitálta látogatóit. Az ünnep keretében Rác pontyot készítettek és nagysátorban a régió több vendéglátója is böjtös menüvel jeleskedett.

A park részéről is felmerült az igény, illetve mi magyar kutyafajtások is szorgalmaztuk, hogy a bemutatókon többé-kevésbé népviseletben, alkalomhoz illő módon felöltözve szerepeljünk.

Fényképek ITT

A böjti terelésen csak Pulik szerepeltek. Hogy miért? Azért, mert az A Kutya című lapban megjelent egy cikksorozat a magyar kutyafajták munkájáról. Ehhez az újság hivatalos fotósa, Horváth Balázs kért tőlünk segítséget, hogy terelő Pulikat fotózhasson. Mi szívesen tettünk ennek eleget és rendkívül profi, gyönyörű képeket készített dolgozó kutyáinkról. Ezek a képek meg is jelentek az A Kutya újság 2014. májusi számában.

A Puli munkájáról és érték megőrzéséről szóló megjelent cikk már finoman szólva is amolyan Akutyásra sikeredett, mert óriási vitát váltott ki közöttünk és a szerkesztők között.