2013. augusztus 20.

2013.08.20. 

Ópusztaszer...

 

Szeri Szabadegyetem
Szent István Nap
Nyári Terelő Tábor

 

Az Államalapítás és az Új Kenyér Ünnepe minden évben jelentős rendezvény Ópusztaszeren. Az Ópusztaszer Nemzeti Történeti Emlékpark programjai mellett megyei rendezvények is várják a látogatókat. Ezért a Nyári Terelő Tábor időpontját a Szeri Szabadegyetemhez igazítottuk.

Részletes programok 

Nemcsak a hosszú hétvége kapcsán, de a színes, változatos programok jóvoltából is több napos terelésre gyűltünk össze a terelő karámnál. 4 napon át "Napkeltétől Napnyugtáig" dolgoztak a kutyáink változó résztvevőkkel. Nem mindenki tudott a négy napon végig részt venni, de mégis az eddig eltelt idő alatt kialakult egy olyan kemény mag, közösség, akik állandó, stabil résztvevői ezeknek a programoknak.

Az ünnepet megelőző 3 napban is a kutyáink jól dolgoztak, majd ezt augusztus 20.-án reggel terelési bemutatóval szemléltettük. Az ünnep már valóban másról szólt, mert rengeteg ember látogatott el a parkba és már kora reggel özönlött a tömeg. A park a megyei rendezvények mellett változatos, sokszínű, érdekes programokkal gondoskodott a jó hangulatról. Olyannyira, hogy egyik program szorosan követte a másikat. Kora délután pedig Magyar Kutyafajták Bemutatója során fajtanépszerűsítettünk.

A szervezők, rendezők érdeme, hogy rengeteg ember volt kíváncsi a kutyákra, a résztvevők pedig a temérdek érdeklődés mellett is kitartottak.

 

Fényképek ITT! 

 

A fajtabemutó résztvevői:

Magyar Agár - Kósa Andrea
Erdélyi Kopó - Darvas család
Magyar Vizsla - Redenczki Attila
Kuvasz - Fehér Dezső
Komondor - Balatoni Zoé
Puli - Fehérné Éva, Tenke Ferenc, Leskó Katalin
Pumi - Erdei Harmat
Mudi - Nagy Gábor, Gilice Attila

A Nyári Terelő Tábor alatt a finom ebédet Nagy Gábor főzte nekünk. A kutyáink a négy nap végére alaposan kidolgozták magukat, és lassan kezdtek belesímulni a hivatásos használat napirendjének elvárásaiba.

Krampusz:

Rasztari-Duci Juci:

Rasztari-Duci Mente Szotyi:

Kormi:

Rasztari-Duci Rezeda Wicca:

Rasztari-Duci Kezes Panka:

Vajáni Süti Rudi:

Vajáni Pipi Ribi:

Rasztari-Duci Alkony Panca:

Marosteleki Parancsnok Filkó:

Rigó:

Gyopár: