Hungarikum Fesztivál Szeged

2013.08.11. 

Szeged...

 

Augusztus elején évről évre rendszeres program Szegeden a város szívében, a Széchenyi téren megrendezésre kerülő Hungarikum Fesztivál. A szervező Pálma Reklám Stúdió jóvoltából több éve már hagyomány, hogy ebből az alkalomból a hungarikumnak számító Magyar Kutyafajták is lehetőséget kapnak a fellépésre, megjelenésre.

"Megkülönböztetésre, kiemelésre méltó érték, amely a magyarságra jellemző tulajdonságával, egyediségével, különlegességével, minőségével a magyarság csúcsteljesítménye, amelyet külföldön és belföldön egyaránt a magyarság eredményeként, kiemelt értékként tartanak számon, védett természeti érték, kiváló nemzeti termék, amit a Hungárium Bizottság hungárikummá minősít, és ami a törvény erejénél fogva hungarikum."

 

Hungarikum Fesztivál honlapja 

 

A fesztivál már a legelső alkalommal a vártnál is nagyobb érdeklődést kapott a látogatók részéről. Ehhez képest évről évre bővült, szélesedett, fejlődött. Így idén még a tavalyinál is több volt a látnivaló. Nemcsak egy üde színfoltja Szegednek és a Dél-alföldnek, hanem fontos fóruma is a magyar hagyományőrzésnek.

Idén augusztus 11.-én délután volt látható a Magyar Kutyafajták bemutatója a rendezvény színpadán. A kutyáink most is rengeteg érdeklődő látogatót vonzottak, sokan voltak kíváncsiak a bemutatóra, illetve a bemutató után a személyes találkozás alatt is fajtáink nagy sikert arattak, temérdek elismerő simogatást kaptak.

 

Fényképek ITT! 

 

Köszönet a résztvevők elszánt kitartó munkájáért, hogy évről évre csinálják, jönnek, méltó módon bemutatják kutyáikat.

Köszönet a rendezőknek a lehetőségért, hogy számítanak a megjelenésünkre, terveznek velünk és azért, hogy magyar kutyafajtáink ilyen színvonalas rendezvényen szerepelhetnek.