Pünkösd Hétfő

2013.05.20. 

Racka nyírás és terelési bemutató...

Foto: Gyuris Tamás

A Budapesten sikeresen lezajlott World Dog Show után, és az Ópusztaszeren eredményesen megrendezett Terelő Szemináriumot követően természetesen az élet nem áll meg. Szinte időnk sincs hirtelen értékelni egyelőre, mert annyira peregnek az események. A magyar pásztorkultúra fontosabb eseményei függetlenek szemináriumtól, kutya világkiállításoktól, mert az év során egymást követően, egymásra épülve következnek a népi hagyományok szerint.

HírTV Híradó riport 

Ópusztaszeren 2013. május 20. napján, Pünkösd Hétfőn a Pünkösdi Király választás mellett fontos szerepet kapott a magyar kutyafajták terelő bemutatója, melyet most a Racka nyírás eseményével kötöttünk össze. Összekötve a kellemest a hasznossal a Terelő Szeminárium szervezői, segítői tereltek most, hiszen a nagy érdeklődés, sok résztvevő miatt a szemináriumon ők csak szemléltettek, fordítottak, bemutattak, segítettek és nem gyakoroltak.

Résztvevők:

Menyhárt Krisztina – Leányfalu – Pumi
Meir Ben-Dor – USA – Pumi
Tenke Ferenc – Pomáz – Puli
Kósa Andrea – Szabadszállás – Puli
Tari József – Sándorfalva – Sinka

Menyhárt Krisztina tapasztaltabb Pumija, Feketerosseb és szépen halad a gyakorlásban. Krisztina fiatal Pumija, Kalevala szépen elindult és felszínre tört az ösztön. Csakúgy, mint Rigó a fiatal Sinka esetében. Meir tapasztalt Pumija Asztró is sokat gyakorolt, életében először Racka juhokkal. Meir fiatal Pumiját, Zentát is elindította a terelő mesterség rögös, küzdelmes, de hasznos útján. Tenke Feri Pulija, Krampusz egyre magabiztosabb és néhány igazán magyaros megmozdulást is láthattunk tőle. Kósa Andrea Pulija, Szotyi szintén a gyakorlások és bemutatók egyik legbiztosabb pontja.

Rengeteg nézőnk, és érdeklődőn volt a nap folyamán és a délutáni bemutatón.

A bemutató során ismét a gyakorlás és tanítás egyes fontosabb állomásait szemléltetni tudtuk a különböző tapasztalati, fejlődési szintekkel.

Fényképek ITT!