Tavaszi Terelő Tábor, Szeri Húsvét Ópusztaszer

2013.03.30-04.01. 

Ópusztaszer...


Egész héten az időjárás miatt izgult mindenki, mert a hét elején újra beköszöntött a tél. Nagy hideggel és szűnni nem akaró hóeséssel. Csütörtökön aztán szélsebesen olvadni kezdett, csöpögött minden a napsütésben. Szombat reggel már csak nyomokban maradt hó az árnyékos helyeken.

Ezért idén a Tavaszi Terelő Táborra csak a legelszántabbak, legelvakultabbak jöttek el, mert sokan visszamondták a rossz idő miatt.

Így viszont több idő maradt minden résztvevőre, hogy a fejlődésük jobban kiteljesedjék.

Szinte télűző terelést tartottunk, mert ahogy elkezdtük a munkát jó idő lett, kisütött a nap és betavaszodott.

Résztvevők:

Tenke Ferenc – Pomáz
Nagy Gábor – Mezőtúr
Belényi Bea – Budapest
Mayer Yvette – Szeged
Erdei Norbert – Hódmezővásárhely
Sirkó Levente – Kecskemét
Gilicze Attila – Szeged
Kósa Andrea – Szabadszállás
Bacsa Nóra - Monor
Kocsis Kitty – Sándorfalva

 

16 terelő kutya gyakorolt összesen a tábor időtartama alatt.

Az Ópusztaszer Nemzeti Történeti Emlékpark mindig nagyon jó a rendezvények szervezésében, lebonyolításában. Idén kicsit másképp, de most is sok színes program kecsegtette a látogatókat. A húsvéti program sorozatban most a hagyományőrzés során a locsolkodás, tojás festés mellett a húsvéti bárányok terelése is szerepelt a magyar pásztorkultúra palettáján.

FÉNYKÉPEK! 

Különösen hétfőn mutatkozott nagyobb érdeklődés, de Szeri Húsvét mindkét napján terelési bemutatóval szórakoztattuk a látogató közönséget.

A terelő tábor alatt a tudás és tapasztalat különböző szintjén lévő kutyák is tudtak fejlődni, előre lépni a gyakorlásban, illetve újabb kutyákat is felfedeztünk, elindítottunk.

Ezért a tábor ismét eredményes volt, nem utolsó sorban a kitartó, elszánt résztvevők munkája meghozta most is a gyümölcsét