Hungarikum Fesztivál Szeged

2012.08.12. 

Magyar Kutyák 2012. évben is a Hungarikumon Szegeden...

Ahogy a szervezők és a rendezők fogalmaztak az idén már hagyomány, hogy az élelmiszerek, eszközök mellett a Hungarikumok között a Magyar Kutyafajták is helyet, szerepet kapnak a Hungarikum Fesztiválon Szegeden.

A minden év augusztusában megrendezésre kerülő fesztivál mindig nagy érdeklődésre tart számot a lakosság körében. Így volt ez idén is, amikor több ezren látogattal el Szegeden, a Széchenyi téren a több napos rendezvényre. A Hungarikum Fesztiválhoz társ rendezvények is csatlakoznak évről évre, így bővül, szélesedik, terjed minden évben ennek az eseménynek a népszerűsége.

A Hungarikum Fesztivál honlapja! 

Idén már harmadik alkaolmmal vesz részt egy elszánt, kitartó, önfeláldozó csapat, hogy a nagy érdeklődésre számot tartó eseményen Magyar Kutyafajtáinkat is bemutassuk a közönségnek. Olyannyira hagyomány és rendszeres ez a program, hogy a rengeteg néző, érdeklődő közül sokan idén már kifejezetten a Magyar Kutyafajták Bemutatójára is érkeztek többen célirányosan.

A bemutató előtt egy órával már a helyszínen fogadtuk az érdeklődőket a színpad közelében, illetve a 30-40 perces fajtabemutató után még maradtunk egy órát, hogy válaszoljunk a kérdésekre, és a kutyáink minél több simogatást, gyengédséget, kíváncsi érdeklődést bezsebeljenek.

A fajtabemutató során nem csak a nézők nagy száma volt meglepő, hanem a fogékonyságuk, érdeklődésük és figyelmük. A Hungarikum Fesztiválnak köszönhetően évről évre egyre tájékozottabbak, felvilágosultabbak és sokszor már a kutyákat is megismerik. Sokan kifejezetten a gyermekeiket hozták el, hogy szinte már csecsemő korban, de gyerekként mindenképpen a Magyar Kutyfajtákkal megismerkedjenek, megérinthessék őket. Az érdeklődő gyerek sereg már a fajtabemutató közben is kifejezte érdeklődését, kíváncsiságát, és nem bírta a széken ülve. A bemutató alatt szinte egy B közép rajongó tábor alakult ki a színpad előtt. A közönség nemcsak a fajtákat, de minden kutyát megtapsolt. Az impozáns felnőtt kutyák elismerése mellett különösen a kölykök örvendtek nagy népszerűségnek.

Nagy öröm számunkra ilyen közegben, ilyen színvonalas rendezvényen megjelenni, és méltó lehetőség arra, hogy nemzeti kincseinket népszerűsíthessük.

Köszönet érte a szervezőknek és a rendezőknek!

Fényképek ITT! 

Magyar Rádió MR6 riport:

Itthon vagyunk műsor 9.00 - 10.00 óra között!