Ópusztaszer Nemzeti Történeti Emlékpark

2011.06.12-13.

Pünkösdhétfő Ópusztaszeren...

 

Ugyan nem volt közöttünk Pünkösdi Király választás, de a Magyar Terelő Pásztorkutyák a hagyományőrzés jegyében Pünkösdhétfő alkalmából az Ópusztaszer Nemzeti Történelmi Emlékparkban ismét tanúbizonyságot tettek okosságukról, ügyességükről a nagyérdemű közönség legnagyobb örömére!

Megcáfolva azt a tényt, hogy őseink és elődeink a népvándorlás során és különösen Ázsiában soha nem tereltek, kezdésnek a Magyar Stílusú terelő ösztön képességét ösztön szintjén egy Tibeti Terrier mutatta be az érdeklődőknek.
A Tibeti Terrier neve Palacsinta.

A közös eredet után a Magyar Terelő Pásztorkutyák evolúciójának egyik legjelentősebb és évszázadokig dolgozó tartó fajtája, a Puli mutatta be használati érték szempontjából, Pünkösd alkalmával az egyes képzési állomásokat, fokozatokat és tudás szintet a látogatóknak Csikasz Barka Bogi és Rasztari-Duci Nibur által.

Végül a Magyar Terelő Pásztorkutyánk fejlődésének és változásának mai állomása szerint napjaink gyakorlatában az egyik legjelentősebb tájfajta, tipus, Gyopár a Sinka zárta a képzési, gyakorlási bemutató alkalmával a sort.

Ugyan videó nem készült, de az érdeklődők kísérjék figyelemmel szombaton az ATV adását, ahol a Hazai Turizmus című műsorban lesz egy hosszabb riport!